نگهداری از کاکتوس و ساکولنت
نگهداری از کاکتوس ها و ساکولنت ها بسیار راحت است و شما با رعایت کردن نکات ریز و همچنین آبیاری کردن به موقع میتویند موفقیت بسیار بزرگی در پروش گیاهان آپارتمانی کسب کنید .
میزان آبیاری بسته به گلدان، خاک، دمای محیط متفاوت می باشد ولی بهترین فرمول برای آبیاری این گیاه این است که هر زمان خاک گلدان تا حد کامل خشک شد (یعنی خاک را با یک سیخ چوبی چک کردید و مشاهده کردید خاک خشک شده) باید آن را آبیاری کنید، میزان آبیاری هم باید به نحوه باشه که آب اضافی از زیر گلدان خارج و گیاه شما کاملا سیراب بشه توجه داشته باشید که اگر آب از زیر گلدان خارج نشه احتمال پوسیدن گیاه رو بالا میبره پس حتما هم زهکشی خاک و هم گلدان رو بررسی کنید. توجه داشته باشید که ساکولنت ها اندکی آب بیشتری نسبت به کاکتوس های تیغ دار دارند.
این گیاهان در مناطق بیابانی رشد کرده اند پس نیاز به نور کامل و مستقیم خورشدی دارند و میتونند به خوبی این نور رو تحمل کنند ولی کاکتوس هایی که ما خریداری میکنیم در گلخانه پرورش داده دشه اند پس شاید تا اون اندازه که فکر میکنید نتوانند نور مستقیم را تحمل کنند . پس نور غیر مستقیم بهترین مکان برای نگهداری کاکتوس هاست
در کل کاکتوسی که خریداری میکنید عاشق نور هست ولی نور غیر مستقیم و اگر میزان نور خیلی زیاد باشه رنگ اون به سفیدی میزنه(سفید میشه یا هاله های نارنجی و زرد روی ساقه ها ایجاد میشه) و اگر این نور خیلی زیاد باشه باعث سوختگی گیاه میشه و از طرف دیگه اگر میزان نور خیلی کم باشه هم کاکتوس دچار مشکلات متعددی خواهد شد
یکی از کلیدی ترین نیازها در نگهداری کاکتوس انتخاب خاک درست و مناسب می باشد. باید خاکی با زهکشی بسیار عالی انتخاب کنید تا تجمع آب اطراف ریشه کم باشه، اگر تجربه ای در درست کردن خاک ندارید بهتره از خاکهای مخصوص کاکتوس گلخانه آذر کاکتوس استفاده کنید. برای کاکتوس ها کافیست از خاک مخصوص کاکتوس استفاده کنید و برای ساکولنت ها می توانید از ترکیب ۵۰% خاک کاکتوس با ۵۰% خاک ۷ عنصر استفاده کنید.
اگر نگهداری کاکتوس را درست انجام دهید و این گیاه به سن بلوغ برسه حتما گل خواهد داد که ولی این گلدهی شرایطی مانند رسیدن به سن بلوغ، آبیاری درست، نور کافی، خواب زمستانی، خاک غنی و خوب و کوددهی به موقع که اگر این ها رو رعایت کنید کاکتوس شما حتما گل خواهد داد.